«

»

Úno 09

Print this Příspěvek

Den robotiky VIDA Brno

V sobotu 8. února 2020 se vypravili starší členové počítačového kroužku – celkem 12 dětí a dvě maminky -  na Den robotiky do Vida centra v Brně . 

Sraz byl ve tři čtvrtě na devět na vlakovém nádraží v Třebíči. V 9:08 hod odjížděl vlak z Třebíče, příjezd do Brna 10:20 hod. Bohužel byla zavřena prodejna tabáku, takže jsme se zdrželi tiskem 30 lístků na MHD dopravu z automatu. Také jsme vystáli frontu před vstupem (Robo výstava přilákala nebývalý počet návštěvníků) a zahájili tak naši exkurzi až o půl dvanácté. Měli jsme pak tři a půl hodiny čas prozkoumat všechny exponáty.

Nejprve jsme se seznámili se sociálním robotem Karlem Pepperem, který dokáže navázat kontakt s lidmi a komunikovat s nimi.

vidaR

 

Poté jsme se zúčastnili minipřednášky Pitva počítače, z několika námi zadaných slov jsme nechali vytisknout básničku v sekci Robotická poesie. Některé z nás přilákal robotický fotbal a trenažer formule sestavený studenty VUT. Výrobu robo lampiček jsme bohužel časově nestíhali, a pokaždé když došli do Bastlírny, kde jsme si mohli vyrobit dřevěné robůtky bylo také obsazeno. :(

VIdaR2

Vyzkoušeli jsme ale programování ozobotů a prohlédli si stálé exponáty VIDA centra.

VIDA-Roboti-2020-124196-243670

Ve tři čtvrtě na tři jsme opustili expozici a vydali se na nádraží. Příjezd do Třebíče v 16:50 hod. 

mapka_Roboti

Permanent link to this article: http://www.zscaslavice.cz/2020/02/09/den-robotiky-vida-brno/